ילדת? מזל טוב! את בוודאי נמצאת בתקופה הכי מבולבלת, מרגשת ומסעירה שהייתה לך בחיים. בדיוק בגלל זה אני כאן, מרכזת עבורך את הטיפים הטובים ביותר לתזונה נכונה לאחר לידה, שעבדו גם בשבילי.
- היערכי למשך השבוע מראש. הכיני או בקשי שיכינו עבורך מאכלים למשך השבוע, כך תדעי שתמיד יש לך מנות מוכנות במקרר/מקפיא ולא תיקלעי למצב בו את נאלצת "לחטוף" משהו לא מזין או לא בריא, רק כי את מאוד רעבה ואין לך זמן להכין.
- אכלי אוכל מגוון ועשיר בפירות וירקות, אלה יתנו לך את הויטמינים והמינרלים שאת זקוקה להם ויחזירו לגוף את החיוניות והאנרגיות במהרה.
- אכלי אוכל מגוון, מעניין ועשיר. נסי לשלב את כל אבות המזון ושלבי כמה שיותר צבעים בארוחה.
- פזרי את הארוחות לארוחות קטנות במהלך היום ואל תעמיסי על הקיבה. בדרך זו תמנעי תנודות ברמות הסוכר ותשמרי על רמות סרוטונין קבועות (הסרוטונין משפיע על תחושת שובע, ערנות ומצב רוח(
- שלבי קטניות במזון שלך – כמו עדשים, שעועית, חומוס וכו
המהווים מקור נהדר לחלבון, תורמים לחילוף חומרים גבוה ומעניקים תחושת שובע.
- הקפידי לשלב בכל ארוחה מקורות שומן בריאים וטבעיים כגון שמן זית , אבודקו, זיתים, אגוזים, שקדים, טחינה ושמן קוקוס. אלו תורמים לתחושת שובע ומאזנים את רמות הסוכר בדם.
- העדיפי מוצרי בשר רזים: דגים, עוף, הודו
- גבינות הן מקור מעולה לחלבון, ויטמינים מקבוצהB , אשלגן, מגנזיום, סידן, ויטמין A ועוד. שלבי גבינות בארוחות שלך.
- ושוב ירקות ופירות- דאגי שבבית יהיו ירקות ופירות שטופים ומוכנים לאכילה.
- הימנעי משילוב רטבים עתירי שומן כמו אלף האיים ווינגרייט, מוסיפים לטעם אך מלאים בקלוריות ואינם בריאים, העדיפי במקום את שמן הזית והטחינה (מומלץ משומשום מלא)
- הימנעי ממזון מעובד, אפילו לחם- העדיפי כזה שנאפה במאפייה מאשר ארוז ומכיל חומרים משמרים.
- קמח מלא בריא יותר ועדיף על קמח לבן. הוא תורם לתחושת שובע ומזרז את חילוף החומרים. אכלי דגנים מחיטה מלאה, אורז מלא ומאכלים עשירים בסובין.
- הימנעי מאכילת מאכלים מטוגנים ומאכלים מתובלים מדי אשר עלולים לגרום לצרבות
- הקפידי על שתייה מרובה של מים, לפחות 10 כוסות ביום. השיטה שלי היא לקחת איתי בקבוק מים לכל מקום.
- שלבי פעילות גופנית מתונה בהדרגה אחרי 6-8 שבועות.